Talavera Tokaji Furmint – 2016 Tokaj OEM száraz fehérbor

 

A Talavera fantázianévvel illetett bor az egyik legsokszínűbb termékünk, nevéhez méltóan. A palackos érlelés során számos arcát megmutatta már, és kíváncsian várjuk, hogy az elkövetkező időszakban milyen meglepetéseket tartogat még számunkra.

A bor ízvilágában dominál a furmintokra jellemző mandulás jelleg. Minimális maradékcukor mellett 13,5 %vol alkohol és karakteres sav adja az ízélményt.

Érdemes az Ex-Libris borral együtt kóstolni, és megfigyelni, hogy ugyanaz a szőlőfajta – furmint - milyen különbségeket mutat különböző termőterületekről szüretelve, azonos technológiát, reduktív eljárást alkalmazva.

Ajánljuk a karakteres borok kedvelőinek, gasztronómiai élmények teljessé tételéhez.

Vintage Tokaji Hárslevelű – 2016 Tokaj OEM száraz fehérbor

 

A hárslevelű a borvidék jellegzetes szőlőfajtája a furmint mellett évszázadok óta.

Célunk a Vintage borral a klasszikus tokaji ízvilág megismertetése, kiemelve, hogy ez a szőlőfajta nem csak a méltán híres tokaji aszúhoz nyújt megfelelő alapot, hanem száraz borként is alkalmas a borvidékünk által évszázadok óta nyújtott különleges adottságok bemutatására.

A reduktív technológiát kiegészítette 6 hónapos hordós érlelés, majd az azt követő palackos érlelés során tovább gazdagodott az ízvilág. Ásványos, gyümölcsös jelleg uralkodik mind illatában, mind zamatában, melyben felfedezhetők a birsalma és körte aromái. Karakteres savak, kevés maradékcukor adják meg a bor harmóniáját 13 %vol alkohol mellett.

Ajánljuk az enyhén fahordós érlelést kedvelő fogyasztóknak.

Ex Libris Tokaji Furmint Birtokbor – 2016 Tokaj OEM száraz fehérbor

 

Az Ex-Libris név a Lippóczy családig vezethető vissza, akik a korabeli Magyarország híres ex-libris gyűjtői és egyben neves borkereskedői voltak, ápolva a lengyel-magyar barátságot és üzleti kapcsolatot. Mai borászati épületünk adott egykor otthont a Lippóczy családnak, az épület alsó szintjén található borházban készültek és készülnek napjainkban is a nedűk.

Ez a friss reduktív bor hivatott emléket állítani, és előremutatni a száraz furmint kiváló jegyeivel.

A több dűlő terméséből készült birtokbor 12,5 %vol alkohollal, élénk savaival, elenyésző maradékcukor tartalommal hordozza a fajta jellegzetességeit.

Ajánljuk mindazoknak, akik az alacsonyabb alkoholtartalmú, könnyed borokat preferálják.

Tokaji Furmint – 2017 Tokaj OEM száraz fehérbor

 

A Tokaji Borvidék bebizonyította az utóbbi években, hogy nem csak az édes borokkal tudott világszínvonalút alkotni, hanem a száraz borok világában is hírnevet tud szerezni. Az édes tokaji bort preferáló fogyasztóknak is érdemes felfedezni a száraz tokajik világát. Minimális maradékcukor mellett különleges, ásványos ízvilág jellemzi ezt a bort annak érdekében, hogy a fogyasztó egészében megtapasztalhassa a tokaji furmint által nyújtott élményt. Reduktív erjesztést követően 6 hónapos hordós érleléssel gazdagodott a bor. Gyümölcsös, mandulás aromák adják meg az ízélményt 14 %vol alkoholtartalom mellett.

Ajánljuk a karakteres, klasszikus furmint kedvelőinek.

Tokaji Cuvée – 2016 Tokaj OEM félszáraz fehérbor

 

A Tokaji Cuvée sárga muskotály és hárslevelű fajták harmonikus házasságával született. E reduktív technológiával készült bor magasabb maradékcukor tartalmával a félszáraz borok kedvelőinek kínálkozik. Ízvilágában felfedezhetők a birsalmás, körtés, muskotályos behízelgő aromák egyaránt. Alacsonyabb, 11 %vol alkoholhoz karakteres savak társulnak, mindezt 11 g/l maradékcukor tartalom egyensúlyozza magas extrakt tartalom mellett.

Ajánljuk az alacsony alkoholtartalmú borok, valamint a félszáraz borok kedvelőinek.

Tokaji Sárga Muskotály – 2018 Tokaj OEM száraz fehérbor

 

A sárga muskotály különleges savai és elragadó illata kölcsönöz egyedi karaktert ennek a bornak. A borvidék termőtalajának, ásványvilágának köszönhető élénk savak jól kiegészítik egymást a 13,5 %vol alkohollal és jelentős maradékcukorral. Egyedi ízélményben részesül a fogyasztó, minden korosztályt meghódít e bor. Új felfedezés a reduktív száraz muskotályt kóstolni a frissen szedett gyümölcs fogyasztásának élményével.

Ajánljuk borélményt keresőknek és gasztronómiai kalandozók számára egyaránt.